Jak prodávat členskou sekci přes FAPI

Vedle e-booku je uzavřená členská sekce na webu další velmi oblíbenou formou info-produktu. Členská sekce vám umožňuje zpřístupnit vybrané stránky, články, komentáře a soubory pouze registrovaným uživatelům. Je proto ideální například pro realizaci on-line vzdělávacích kurzů, nicméně její využití je mnohem širší.

V současné době nejpoužívanější platformou pro vytvoření a správu členských sekcí je redakční systém WordPress a k němu vytvořené pluginy, kterých je několik desítek, nicméně ne všechny jsou stoprocentně spolehlivé.

Jedním z nástrojů, které fungují v prostředí redakčního systému WordPress a které dokáží pracovat s členskými sekcemi, je plugin FAPI Member. Jeho výhodou je především to, že je speciálně vytvořený pro potřeby uživatelů FAPI a je pro ně zdarma.

Automatické založení uživatele v členské sekci

Hlavním přínosem FAPI je obecně automatizace celého prodejního procesu. Při prodeji přístupu do členské sekce se to konkrétně projevuje tak, že po zaplacení faktury se v členské sekci automaticky založí nový uživatel na základě údajů vyplněných v objednávce. Ihned po založení nového uživatele se na zadanou e-mailovou adresu zašlou přístupové údaje do členské sekce. Zákazník tedy získává přístup do členské sekce doslova během několika okamžiků po zaplacení.

Automatické založení uživatele v členské sekci FAPI Member

Založení nového uživatele v členské sekci se technicky realizuje spuštěním akce "přidání člena do členské sekce" po zaplacení objednávky. Pro automatické založení uživatele v členské sekci je potřeba v prodejním formuláři vytvořit akci, která po zaplacení objednávky spustí "přidání člena do členské sekce" potom stačí vybrat členskou sekci a počet dní setrvání v členské sekce

Jak propojit FAPI a FAPI Member plugin.

Automatické založení uživatele v členské sekci MioWebu

Založení nového uživatele v členské sekci se technicky realizuje spuštěním programového skriptu po zaplacení objednávky. Pro automatické založení uživatele v členské sekci je potřeba v prodejním formuláři vytvořit akci, která po zaplacení objednávky spustí programový skript, jímž se uživatel založí. Potřebné nastavení spočívá ve dvou krocích:

  1. získání adresy programového skriptu z MioWebu,
  2. nastavení akce ve FAPI.

Skript pro založení uživatele v členské sekci MioWebu je možné spouštět pouze z účtu FAPI, který je s daným MioWebem propojen. Návod na propojení MioWebu s FAPI najdete v článku nápovědy Propojení s FAPI - nástrojem na online prodej a fakturaci.

1. Získání adresy skriptu z MioWebu

Adresu skriptu pro založení nového uživatele v příslušné členské sekci najdete v administračním rozhraní MioWebu v nabídce Členská sekce - Správa členských sekcí - Notifikace FAPI.

2. Nastavení akce ve FAPI

Akci pro založení uživatele v členské sekci nastavte v prodejním formuláři FAPI na záložce Akce. Adresu skriptu z MioWebu vložte do pole pro URL adresu programového skriptu.

Našli jste odpověď? Děkujeme za zpětnou vazbu. Vaši zpětnou vazbu se nepodařilo odeslat. Zkuste to prosím později.

Potřebujete pomoc? Kontaktujte nás Kontaktujte nás