Import plateb Česká spořitelna

V tomto článku si popíšeme, jak nastavit import pro váš účet v České spořitelně.

Před nastavením doporučujeme seznámit se s návodem Import plateb z banky.
Předpoklad pro použití tohoto propojení je přístup k internetovému bankovnictví České spořitelny.

Propojení s Českou spořitelnou

  1. Přihlaste se do účtu FAPI a přejděte do Nastavení > Způsoby platby > Nový import plateb. Zde vyberte banku Česká spořitelna a pokračujte kliknutím na tlačítko Propojit s Českou spořitelnou.
  2. Dostanete se na přihlašovací stránku České spořitelny, přihlaste se se svými údaji internetového
  3. V připadě použití aplikace George klíč, potvďte přihlášení.
  4. Po uspěšném přihlášení se dostanete na stránku s výběrem bankovních účtů, ke kterým má mít FAPI přístup. Vždy zvolte pouze ten účet, pro který chcete import plateb vytvořit zaškrtnutím políčka v sekci Přístupy k bankovním účtům. Přístup k účtu potvrďte tlačítkem "Potvrdit".
  5. FAPI se nyní propojí s vaším účem České spořitelny a dostane přístup k vašemu účtu. FAPI dostane přístup pouze ke čtení z vašeho účtu, nikoliv k provádění plateb. 
  6. V dalším kroku se již dostanete na stránku FAPI, kde budete moci vybrat bankovní účet pro který se mají platby stahovat. Zkontrolujte, zda se jedná o správný bankovní účet a pokud ano pokračujte dále stisknutím tlačítka Propojit účet.
  7. A máte hotovo. Nyní máte nastavený import plateb pro váš účet u České spořitelny. 

Prodloužení propojení

Propojení s Českou spořitlenou je platné 90 dní. Po 90 dnech, případně v předstihu dříve je potřeba propojení znovu obnovit. Tím se prodlouží platnost propojení na dalších 90 dní.

Kde najdu do kdy bude propojení s bankou platné?

Platnost propojení FAPI s bankou naleznete v úpravě importu plateb. Přejdětě do Nastavení > Způsoby platby - vyberte import plateb a klikněte na tlačítko "Upravit".

V úpravě importu jsou dvě zašedlá políčka, která se nedají upravovat. První pole je bankovní účet z kterého se platby importují.

Druhé pole je datum do kdy je propojení s bankou aktivní. Pokud bude toto datum v minulosti, nebude možné platby z vašeho účtu automaticky importovat. Propojení bude neplatné. 

Jak obnovit propojení s Českou spořitelnou

Přejdětě do Nastavení > Způsoby platby - vyberte import plateb, který chcete reautorizovat, klikněte na tlačítko upravit. V úpravě importu klikněte na tlačítko "Obnovit propojení s Českou spořitelnou".

Opět se dostanete na přihlašovací stránku České spořitelny. Opakujte postup podle kroků 2 a 3 výše.

Poté, co se úspěšně přihlásíte do účtu České spořitelny, se propojení ve FAPI automaticky prodlouží. 

Našli jste odpověď? Děkujeme za zpětnou vazbu. Vaši zpětnou vazbu se nepodařilo odeslat. Zkuste to prosím později.

Potřebujete pomoc? Kontaktujte nás Kontaktujte nás