Testování nastavení fakturace

Ještě před tím, než vystavíte svou první ostrou fakturu, otestujte, že jste ve svém účtu FAPI nastavili správně všechny nezbytné údaje pro fakturaci.
Cílem testu je na samotném procesu fakturace ověřit správnost zadaných fakturačních údajů a základních parametrů, podle kterých se vystavování faktur ve FAPI řídí.

Při testování doporučujeme používat Testovací sadu číselných řad. Při tomto nastavení testovací doklady nenaruší kontinuitu "ostré" číselné řady, a je tak možné je po ukončení testování bez problémů smazat.

Pro ověření správného nastavení fakturace použijeme ruční vystavení testovací faktury:
  1. V nabídce Faktury - Přehled faktur stiskněte tlačítko Vystavit fakturu.

  2. V následně zobrazeném formuláři pro ruční vytvoření faktury vyplňte všechna povinná pole a fakturu uložte (pomocí tlačítka Vystavit fakturu a odeslat e-mailem, popř. Pouze vystavit fakturu a nezasílat).
  3. V přehledu faktur (buď v detailu faktury, nebo na výtisku faktury v PDF formátu) ověřte, že faktura byla správně vystavena podle údajů v nastavení účtu FAPI a zadaných ve formuláři pro ruční fakturaci. Pro zobrazení detailu a výtisku faktury použijte ikony v řádku se základními informacemi o faktuře.

Našli jste odpověď? Děkujeme za zpětnou vazbu. Vaši zpětnou vazbu se nepodařilo odeslat. Zkuste to prosím později.

Potřebujete pomoc? Kontaktujte nás Kontaktujte nás