FAPI Member: Členské sekce a členská úroveň

V pluginu FAPI Member pro WordPress se rozlišuje mezi pojmy „členská sekce“ a „členská úroveň“ především z hlediska hierarchie a správy přístupu k obsahu. Zde je stručný přehled hlavních rozdílů a důvodů, proč jsou tyto funkce nastaveny tak, jak jsou:

Členská sekce

Reprezentuje základní úroveň organizace obsahu. Můžete mít jednu nebo více členských sekcí, které chrání různé části vašeho webu. Sekce mohou existovat samostatně, bez nutnosti definovat další úrovně. To umožňuje jednoduše chránit celé kategorie nebo specifické stránky bez dalšího dělení.

Členská úroveň

Je podřazená k členské sekci a umožňuje detailnější segmentaci přístupu. Každá úroveň musí být svázána s konkrétní sekci. Tato struktura umožňuje víceúrovňový přístup k obsahu a zjednodušuje správu členství ve více vrstvách. Členské úrovně také umožňují postupné uvolňování obsahu, kdy členům postupně zpřístupňujete nový obsah na základě délky setrvání v členské sekci.

Důvody hierarchického uspořádání:

  1. Jednoduchost správy: Můžete snadno řídit, kdo má přístup k jakým sekcím a úrovním, což zjednodušuje správu velkého množství obsahu a uživatelů.
  2. Flexibilita při nastavování přístupů: Můžete flexibilně nastavit, které sekce a úrovně jsou pro jaké uživatele dostupné, což umožňuje vytvářet složité struktury členství.
  3. Efektivní segmentace uživatelů: Pomocí úrovní můžete efektivně segmentovat uživatele a cílit na ně specifickým obsahem, který odpovídá jejich členské úrovni.

Toto uspořádání tedy umožňuje vytvořit jasnou a logickou strukturu pro ochranu a správu přístupu k obsahu na vašem webu, což je zásadní pro efektivní řízení členských webů.

Jak to vypadá ve FAPI Member prakticky?

Našli jste odpověď? Děkujeme za zpětnou vazbu. Vaši zpětnou vazbu se nepodařilo odeslat. Zkuste to prosím později.

Potřebujete pomoc? Kontaktujte nás Kontaktujte nás