Projekty

Rozrostlo se vaše podnikání? Zakládáte novou pobočku, rozjíždíte další novou činnost? Pak se vám bude ve FAPI hodit funkce Projekty. S jejich pomocí můžete používat více různých identit (projektů). V nich pak snadno odlišíte jednotlivé pobočky nebo různé podnikatelské projekty.

Mezi projekty v účtu se můžete i snáze orientovat. Přibyde vám totiž možnost přepínat se mezi projekty a rozdělovat si práci po projektech.

Pozor: Projekty neumožňují přidávat zcela nové podnikatelské subjekty. Projekty ve FAPI účtu patří vždy pod jedno IČO, k jedné konkrétní firmě.

Co všechno jde Projektu nastavit?

  • Novou emailovou adresu pro zobrazení na faktuře a/nebo pro odesílání emailů
  • Jiný telefon a webovou adresu
  • Nové logo a podpis
  • Vlastní uživatelský text na fakturu
  • Jiné barevné schéma faktur
  • Jiné bankovní účty pro příjem plateb
  • Odlišnou délku splatnosti faktur
  • Přiřadit do projektu konkrétní prodejní formuláře
  • Spárovat s projektem existující importy plateb

Jak založím nový projekt?

Vezměme to popořádku. Část nastavení projektu stačí jen správně dopsat. Ale některé položky je třeba do FAPI účtu nejdřív nahrát. Až potom je budete v novém projektu vybrat a používat.

Co je potřeba připravit před zakládáním Projektu

Pokud některou z těchto položek používat nechcete (tedy zůstává stejná jako ve výchozím nastavení účtu), rovnou přeskočte na další:

  1. Nahrajte nové logo a nový podpis
  2. Založte nový import plateb z účtu (pokud budete pro projekt používat samostatný bankovní účet, odlišný od výchozího účtu)
  3. Novému účtu nastavte Nový import plateb

Co si nastavíte až při zakládání Projektu

Pak už můžeme jít zakládat nový Projekt. Ve FAPI účtu jděte do Nastavení > Projekty > modré tlačítko Nový projekt

V novém okně s nastavením projektu seshora dolů začněte vyplňovat nastavení podle vlastních požadavků. Všechna pole se dají kdykoliv změnit a znovu.

Sekci platba bankovním převodem nemusíte vyplňovat, pokud přijímáte platby stále na stejný účet a nepotřebujete platby z nového projektu zcela oddělovat od stávajícího bankovního účtu. Bez vyplnění sekce se bude dále používat výchozí bankovní účet

V projektu jde nastavit vlastní splatnost faktur, jinou než ve výchozím nastavení účtu. Nastavit lze kratší i delší splastnosti, než běžně používáte.

V sekci odesílání emailů lze nastavit jiné údaje, které vaši zákazníci uvidí v emailech, které patří pod daný projekt. Nastavit jde Jméno a vlastní emailová adresa.

Pod projekt můžete rovnou přiřadit i některé už existující formuláře. Pokud jich potřebujete označit víc najednou, držte klávesu Ctrl a klikejte postupně na jednotlivé řádky s formuláři.

Zařazení nového prodejního formuláře do správného projektu

Po dokončení nastavení projektu můžete začít rovnou přiřazovat nově zakládané prodejní formuláře do nového projektu. Ve formuláři v režimu úprav hned v první části Základní nastavení vyberte, do kterého projektu formulář patří.

Našli jste odpověď? Děkujeme za zpětnou vazbu. Vaši zpětnou vazbu se nepodařilo odeslat. Zkuste to prosím později.

Potřebujete pomoc? Kontaktujte nás Kontaktujte nás