Uplatnění slevy u opakovaných plateb

V případě založení opakované platby včetně zadané slevy by se tato sleva neustále opakovala i v opakovaných platbách, jelikož dochází k jejímu založení do šablony opakovaných plateb.

Pokud již na další opakované platby dávat slevu nechcete, řešení této situace je závislé na typu slevy.

Zrušení pevné slevy (Pevná částka) v dalších opakovaných platbách

Tuto změnu je potřeba udělat ručně. Po zaplacení první zálohové faktury jděte prosím do šablony pravidelných faktur (najdete i na detailu klienta) a zde dejte slevu odebrat. Sleva je na dané šabloně jako samostatná položka, kterou stačí odebrat.

Změnu v šabloně nezapomeňte uložit.

Zrušení procentní slevy v dalších opakovaných platbách

Zde lze využít záměnu položky u 2. a další fakturace na nastavení prodejního formuláře v části  PRAVIDELNÁ FAKTURACE:


Nastavte takto:

Mějme tedy v prodejním formuláři, položku kurz. Na tento kurz se dá uplatnit sleva 10%, pomocí slevového kódu, který u formuláře máme nastavený. 

Abychom zajistili, že se sleva bude vztahovat pouze na první nákup tohoto kurzu, tedy aby na 2. a další pravidelné faktury se již sleva na kurz neuplatňovala, musíme využít funkci "Nahradit položku v 2. a další pravidelné faktuře".

Zde stačí nastavit, aby se nám produkt kurz nahradil znova za produkt kurz. Tato funkce zajistí to, že při objednávce, kdy se v prodejním formuláři použije slevový kód a uplatní se sleva na kurz, tato funkce hned po vystavení první faktury položku kurz z faktury smaže i se slevněnou cenou. Namísto ní pak vloží do faktury "čistou" položku kurz bez slevy, tedy ve výši nastavené v Prodej > Produkty, před slevou.


Našli jste odpověď? Děkujeme za zpětnou vazbu. Vaši zpětnou vazbu se nepodařilo odeslat. Zkuste to prosím později.

Potřebujete pomoc? Kontaktujte nás Kontaktujte nás