Jak si aktivovat službu SMSbrána.cz

SMSbrána.cz je jednou ze tří z externích služeb, kterou je možné využít k posílání SMS zpráv z FAPI (více informací najdete v návodu Posílání SMS zpráv z FAPI). V tomto článku si popíšeme jak službu SMSbrána.cz integrovat do FAPI.

Ke zprovoznění služby je nejprve třeba se zaregistrovat na stránkách SMSbrana.cz a aktivovat si tarif SMS Connect. Dále je nutné propojit FAPI s účtem služby SMSbrána.cz. Oba kroky si popíšeme podrobněji v následujícím textu.

Registrace do služby SMSbrána.cz

  1. Na stránce SMSbrana.cz klikněte na tlačítko Registrovat (http://www.smsbrana.cz/registrace.html) a vyplňte všechny přihlašovací a fakturační údaje. Faktury budou automaticky generovány a doručovány na zvolenou e-mailovou adresu.
  2. Do své e-mailové schránky dostanete e-mail, ve kterém potvrdíte aktivaci kliknutím na uvedený link, a můžete se přihlásit.
  3. Po přihlášení si aktivujte tarif SMS Connect. To provedete zaškrtnutím volby aktivní v nabídce Nastavení účtu - SMS Connect (http://www.smsbrana.cz/nastaveni-sluzeb/sms-connect.html).
  4. Dobijte si kredit kliknutím na tlačítko Koupit kredity (http://www.smsbrana.cz/dobit-kredit.html). K dispozici je 20 platebních metod včetně platby kartou, zálohové faktury nebo platby převodem.

Propojení FAPI se službou SMSbrána.cz

Máte-li aktivovaný účet služby SMSbrana.cz s tarifem SMS Connect, můžete nastavit propojení s FAPI.
V nabídce Nastavení - Propojení aplikací stiskněte tlačítko Upravit u služby SMSbrána.cz. Do následně zobrazeného formuláře vyplňte uživatelské jméno a heslo ke službě SMSbrána.cz.

Pro přihlášení ke službě SMSbrána.cz z FAPI se používají jiné přihlašovací údaje než pro přihlášení na webu www.smsbrana.cz. Uživatelské jméno (login) a heslo najdete po přihlášení do účtu na stránce Nastavení účtu - SMS Connect (http://www.smsbrana.cz/nastaveni-sluzeb/sms-connect.html). Zde musí být zaškrtnut parametr aktivní a typ přihlášení musí být nastaven na Pokročilé přihlášení. Všechna ostatní nastavení na této stránce doporučujeme ponechat na výchozích hodnotách.

Našli jste odpověď? Děkujeme za zpětnou vazbu. Vaši zpětnou vazbu se nepodařilo odeslat. Zkuste to prosím později.

Potřebujete pomoc? Kontaktujte nás Kontaktujte nás